Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

De zwemstijlen die beoefend worden in de trainingen, zijn de stijlen die ook tijdens de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen worden gezwommen. Het zijn er vier:  de borstcrawl of vrije slag, de schoolslag, de rugslag en de vlinderslag. Hier onder zie je een aantal afbeeldingen van de diverse stijlen met een korte uitleg en wetenswaardigheden.

Tijdens de training, oefenen we alle zwemstijlen. Er wordt op techniek en uithoudingsvermogen getraind. Om goed en snel te kunnen zwemmen is naast kracht vooral ook een goede techniek nodig. Met speciale oefenprogramma`s helpen onze trainers jou om je techniek te verbeteren, waardoor je snel je eigen resultaten zult verbeteren.

Uiteraard is naast de techniek uithoudingsvermogen en kracht een belangrijk onderdeel van de training. Ook hiervoor hebben onze trainers trainingsmethoden ontwikkeld die je snel verder op weg zullen helpen om je prestaties te verbeteren of om je conditie te verbeteren.

Van de wedstrijdzwemmers wordt verwacht dat zij drie keer in de week trainen op maandag-, woensdag- en vrijdagavond. We hebben vijf banen ter beschikking. In welke baan je zwemt hangt af van je ervaring en je snelheid.

Lekker presteren en plezier hebben. Daar draait het allemaal om in onze vereniging. Maar, we vinden het ook belangrijk dat iedereen wedstrijden kan zwemmen.

Er zijn geen selecties van de beste zwemmers die mogen zwemmen, nee, iedereen neemt deel aan wedstrijden. Niet alleen is het leuk om je te meten met zwemmers van andere clubs, maar juist in die wedstrijden kun je je PR`s verbeteren en je doelen leren stellen, want wie wil zich nu niet verbeteren?

Wij zwemmen vooral in de regio, dus je supporters hoeven niet ver te reizen om je te zien zwemmen. Maar, hoe gaat het er nu aan toe bij wedstrijden? De afstanden die gezwommen worden, zijn meestal 25, 50, 100, 200 en in sommige gevallen 400 meter. En omdat er best wel veel zwemmers aanwezig zijn die verschillende onderdelen zwemmen, betekent dit wel een beetje wachttijd tussendoor. Je kunt dan gezellig met je medezwemmers chillen of je loopt eens even naar je supporters toe.

Aan het eind van de dag vindt dan de prijsuitreiking plaats en weet je of je met een medaille naar huis kan of met een nieuw PR. Heb je geen prijs of PR die dag, dan heb je in ieder geval pret gehad met je teamgenoten